Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Brownie recepten

Brownie recept met cacao

Ingrediënten:

– 200 g boter

– 200 g suiker

– 3 eieren

– 1 tl vanille-extract

– 75 g cacaopoeder

– 100 g bloem

– Snufje zout

– 100 g gehakte noten (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.

2. Smelt de boter in een pan op laag vuur. Voeg de suiker toe en roer tot het goed gemengd is.

3. Klop de eieren één voor één in het boter-suikermengsel. Voeg het vanille-extract toe en meng goed.

4. Zeef de cacaopoeder, bloem en een snufje zout boven het mengsel. Roer tot alles net is gecombineerd.

5. Voeg de gehakte noten toe als je dat wenst en roer voorzichtig.

6. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt met een paar kruimels eraan.

8. Laat de brownies volledig afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.

Geniet van deze heerlijke zelfgemaakte brownies met cacao!

Brownies recept - Gezond

Ingrediënten:

– 2 rijpe bananen

– 1/2 kopje ongezoete appelmoes

– 1/4 kopje honing of ahornsiroop

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/2 kopje volkorenmeel

– 1/4 kopje ongezoet cacaopoeder

– 1/2 theelepel bakpoeder

– Snufje zout

– 1/4 kopje gehakte noten (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.

2. Prak de bananen in een kom tot een gladde massa.

3. Voeg de appelmoes, honing (of ahornsiroop) en vanille-extract toe. Meng goed.

4. In een andere kom combineer je het volkorenmeel, cacaopoeder, bakpoeder en een snufje zout.

5. Voeg de droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en roer tot alles goed gemengd is.

6. Als je ervoor kiest, voeg dan gehakte noten toe en meng ze gelijkmatig door het beslag.

7. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

8. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt met een paar kruimels eraan.

9. Laat de gezonde brownies volledig afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.

Geniet van deze smaakvolle, gezondere versie van brownies!

Brownies recept - glutenvrij

Ingrediënten:

– 1 kopje amandelmeel

– 1/4 kopje ongezoet cacaopoeder

– 1/2 kopje gesmolten kokosolie

– 1/2 kopje honing of ahornsiroop

– 2 eieren

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 theelepel zout

– 1/2 kopje gehakte pure chocolade

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakvorm met bakpapier.

2. In een kom meng je amandelmeel, cacaopoeder en zout.

3. Voeg gesmolten kokosolie, honing (of ahornsiroop), eieren en vanille-extract toe. Meng goed.

4. Roer de gehakte pure chocolade door het beslag.

5. Giet het beslag in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.

6. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot een tandenstoker er schoon uitkomt met een paar kruimels eraan.

7. Laat de glutenvrije brownies volledig afkoelen voordat je ze in stukken snijdt.

Geniet van deze verrukkelijke glutenvrije brownies, perfect voor iedereen die op zoek is naar een glutenvrij genot!